Финалът на националното състезание "Млад строител" ще се проведе в курорта Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 14:43 / 19.04.2011Коментари ()777
Във финалния кръг на състезанието ще се участват учениците, които са победители от регионалните състезания, проведени през март в градовете Габрово, Варна, Бургас и Перник.

В състезанието за строителство, което се провежда ежегодно по инициатива на Министерството на образованието и под патронажа на Камарата на строителите в България, учениците от професионалните гимназии имат възможност да приложат формираните в процеса на обучението си знания, умения и компетентности. Упражняват се при работа с най-новите материали, инструменти и технологии на фирмите-спонсори, които са наложили на българското строителство европейски облик, както и да работят в екип или индивидуално, с отговорност към изпълнението на задания по състезателните дисциплини. В конкурса те мерят сили в четири състезателни дисциплини: облицовки и настилки, нанасяне на ефективно бояджийско покритие, зидария с клетъчен бетон и сухо строителство.

Състезанието е елемент от "Панорамата на професионалното образование", в рамките на която се провеждат състезания по различни предмети и дисциплини, преподавани в професионалните сторителни училища.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Finalut-na-nacionalnoto-sustezanie-Mlad-stroitel-shte-se-provede-v-kurorta-Zlatni-pyasuci-248147
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.