Две подписки сблъскаха съветниците за съдбата на Логопедичната градина
Автор: Екип Varna24.bg 12:23 / 20.04.2011Коментари ()1315
© Varna24.bg
Въпреки първоначалните планове решението за деактуване на 10 дка от имота на Логопедичната градина да бъде гласувано на сесията на ОбС-Варна, през май, след оспорвани дебати предложението на кметската администрация бе вкарано в днешния дневен ред на заседанието. Две подписки предизвикаха разгорещените дискусии. Едната е инициирана от младите социалисти и входирана в деловодството е събрала 2416 подписа. С тях се настоява за опазване на Морската градина. Инициативен комитет обаче е събрал подкрепа сред 4500 души за построяването на детска градина в двора Логопедичната. Срещу предложението за публично-частно партньорство остро се обяви червеният лидер и екс-председател на ОбС Борислав Гуцанов, който настоя да не се допуска деактуване и да се потърси вариант новите 250 места за деца в забавачници да се осигурят другаде. Предложението точката да влезе именно на днешната сесия на местния парламент бе внесено от местния лидер на ДПС Янко Станев. Той се закани дори да внесе и предложение за строителството на още детски градини.

Кметът Кирил Йорданов припомни на Общинския съвет, че и той трябва да реши дали 10-те дка са цената за ново детско заведение в Морската градина. В зависимост от решението, ако се наложи ще се опитаме да компенсираме нуждата от още 250 места, увери градоначалникът.

Аптечният бос Веселин Марешки, който според слуховете има интерес от сделката, декларира че не би се явил в конкурса за публично-частното партньорство. Доц. Константин Трошев от ГЕРБ изтъкна, че голяма част от децата в Логопедичната градина са настанени там, въпреки че нямат здравословни проблеми. Колегата му Орлин Симеонов отправи питане как е допуснат градежът на кооперация в съседство, която имала статут на галерия.

Преди същинските дебати по темата присъстващите граждани, дошли да протестират, напуснаха пленарната зала.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dve-podpiski-sbluskaha-suvetnicite-za-sudbata-na-Logopedichnata-gradina-248394
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.