4-те храни, които подобряват здравето на червата и храносмилането | ||||||
| ||||||
Често пренебрегваме здравословните си навици, което влияе върху състоянието на червата. А доброто храносмилане е от ключово значение за цялостното ни здраве. За щастие, някои храни – включително тези, които вече присъстват в ежедневната ни диета – могат да подпомогнат и укрепят храносмилателната система. Банан Бананите съдържат фибри, наречени пектин, които регулират скоростта на усвояване на въглехидратите. Бананите също се считат за полезни за червата, тъй като подхранват добрите бактерии. Мента Консумирането на мента или пудина е много полезно за храносмилането, осигурявайки облекчение от газове и други проблеми, свързани със стомаха. Ментата обикновено се използва в салати и плодови ястия. Извара Изварата съдържа пробиотици, които поддържат здравословен баланс на бактериите в червата, предотвратявайки проблеми с храносмилането. Освен това консумацията на кисело мляко помага за укрепване на имунната система. Изварата и оризът са вековни домашни лекове за стомашни проблеми. Джинджифил Джинджифилът облекчава различни стомашни проблеми, като гадене, метеоризъм и диария. Ускорява движението на храната в червата, успокоява храносмилането и намалява възпалението. |