Деца от ОДК Варна поканени на международен фестивал в Москва
Автор: Екип Varna24.bg 11:33 / 22.04.2011Коментари ()1141
©
Към ВА "Звездни струни" при Общински детски комплекс, с ръководител Теодора Сотирова, е отправена покана за участие в VІІ Московски международен фестивал на детското творчество "Родна страна", който ще се проведе от 2 до 11 май на кораба "Княгиня Надежда". Фестивалът е организиран от Департамента по образование към Правителството на Москва, Московския съюз на обществените движения с президент Александър Петричку и Института за стимулиране на икономиката -Варна с директор акад. Велико Иванов. В продължение на 10 дена участниците ще пътуват по река Волга и ще посетят Москва - Мышкин - Ярославль - Тутаев, Ростов Великий - Казань - Чебоксары - Макарьев, Нижний Новгород - Углич - Москва. Фестивалната програма на кораба е изключително богата. В програмата ще участват театрални състави, вокални и инструментални групи от различни школи по изкуствата: театър "Отражение"-"Вечера на хуторе близ Диканьки"; Театър "Какаду" - "По морям, по волнам"; естрадна формация "Фортуна шоу", Танцов театър "Релакс", детски мюзикл- холл "Столица"; вокален дует "Александрия"; Вокално-инструментален ансамбъл "Юность России" , детска школа по изкуствата от Калужска област, ансамбъл за народни песни "Зиронька" от Анапы, образцов ансамбъл "Русская песня" от Москва; театър "Отражение" със спектакъла "Черная курица"; Спектакъл "Девочка с Васильевского острова"; Мюзикл "Букашка",естраден ансамбъл "Большая перемена" Вокален ансамбл "Мозайка", Хореографски ансамбъл "Светлячок", Театър "Какаду" интерактивна програма "Спорт и танец два родных брата"; "Волжские напевы" .
Предвидено е специално представяне на България в един от дните на фестивала. На кораба ще изгледат игралния филм "В бой идут одни старики".

Във всеки град от маршрута има екскурзия и запознаване с историята и забележителностите му. По случай 9 май ще участват в Гала - концерта "Родная сторона" на Червения площад в град Чебоксары и ще положат цветя и венци в алеята на "Вечната слава".

Очаква ги незабравимо преживяване и достойно представяне на Варна!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Deca-ot-ODK-Varna-pokaneni-na-mezhdunaroden-festival-v-Moskva-249030
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.