Водата във Варна след ремонтите, вече е годна за пиене
Автор: Екип Varna24.bg 12:16 / 28.04.2011Коментари ()609
© Varna24.bg
След преустановяване на ремонтни дейности на водопровод от водопреносната мрежа на гр. Варна е възстановено водоподаването за питейно - битови цели (същото спряно от 20-ти и 21.04.2011 год.) в района под "Военна болница" , района от местност "Траката" - вилните и курортни зони под магистралата до м. "Ален мак"; района на "Образцов дом"; района, заключен между бул. "Сливница", ул. "Патриарх Евтимий", бул. "Цар Освободител" и ул."Отец Паисий"; района на поликлиниката в кв."Аспарухово"; района от м."Траката"- вилните и курортни зони до к.к. "Златни пясъци".

Проведен е извънреден мониторинг на качествата на питейната вода след извършени промивка и дезинфекция. От извършените микробиологични и физико-химични анализи на проби питейна вода от ЛИК при "ВиК-Варна"ООД в 7 (седем) пункта се установи, че няма отклонения по изследваните показатели, съгласно изискванията на Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели (ДВ бр.30/2001г., изм. ДВ бр.87/2007 г.).

На основание гореизложеното водата в засегнатия район може да се ползва за пиене и приготвяне на храна, съобщават от РЗИ-Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vodata-vuv-Varna-sled-remontite-veche-e-godna-za-piene-250305
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.