Общината свила имот в центъра на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:40 / 29.04.2011Коментари ()954
© Varna24.bg
Община Варна си присвоила имота на три жилищни кооперации на пъпа на града. Това твърдят самите собственици, които от месеци водят дела с местната администрация за това, че си е преписала земята под и около сградите им в карето между бул. "Осми Приморски полк" и улиците "Братя Миладинови", "Македония" и "Марин Дринов" във Варна.

През 2009 г. общината си съставила акт за частна собственост за терена от близо 6 дка, без обаче да има документи за целия парцел. Грешката, по думите на председателя на жилищна кооперация "Кристал" - Иван Недялков, е заложена година по-рано - при съставянето на цифровия модел на кадастралната карта на Варна. Собствениците проверили дали правилно са им нанесени апартаментите, но никой дори и не допуснал, че може да бъдат объркани парцелите под блока. Впоследствие разбрали, че в кадастъра са пропуснали няколко от границите на имотите и така е съставен един голям.

Когато разбрахме, опитахме да изменим кадастралната карта, но и до момента няма никакво действие от страна на службата във Варна, каза Недялков. Той добави, че преписката му е входирана още през ноември във ведомството. Все още не са направили нищо по случая, макар по закон да имат срок от 30 дни, за да го сторят, добави Недялков. През февруари домоуправителят се позаинтересувал как се движи преписката и от Кадастъра го уверили, че корекция ще има, дори и общината била уведомена за това. Въпреки това резултат няма.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-svila-imot-v-centura-na-Varna-250494
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.