Водолази почистват морското дъно
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 01.05.2011Коментари ()1004
© Varna24.bg
12 водолази от клуб "Приятели на морето" се включиха във второто поред почистване на градския плаж, което стартира днес във Варна под надслова "Щастливи за смет".

Гмуркачите помагат на десетките доброволци, нагърбили се да почистят Южния плаж, като събират боклуците на 5 метра дълбочина. Сред най-интересните "находки" от миналата година е метален стол, който днес организаторите бяха донесли.

600 чувала са осигурени на всички желаещи да се включат в инициативата на неправителствената организация Old Kids, а в самото начало в 12 часа вече 100 души се бяха записали като доброволци. Миналата година участниците са били 400, а събраният боклук - 600 чувала. "Надяваме се тази година боклукът да е по-малко. Плажът изглежда по-чист, но пък има много фасове, за които раздаваме на хората специални торбички", разказа за "Позвънете:ВестникЪт" Георги Тушев, основният организатор на почистването.

В събирането на боклук от плажа се включиха и деца от дом "Гаврош" във Варна, а всичко необходимо за организацията, е осигурено безвъзмездно от спонсори и общината.

Почистването на плажа ще приключи в 17,30 часа, а вечерта е организиран концерт на известни варненски хип-хоп изпълнители.

Източник: Позвънете: ВестникЪт



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vodolazi-pochistvat-morskoto-duno-251156
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.