Осем отбора ще се включат в състезание по пожароприложен спорт във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 02.05.2011Коментари ()734
© Varna24.bg
Осем отбора ще се включат в областно състезание по пожароприложен спорт във Варна. Това съобщи комисар Тихомир Тотев, началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"-Варна. Той добави, че в състезанието ще вземат участие отбори от цялата област, като това е част от републиканското състезание по пожароприложен спорт, като победителя във Варна ще представи областта и на републиканското състезание. Надпреварата се провежда в четири дисциплини, като сутринта ще се започне с изкачване на щурмова стълба, която е сред по-атрактивните за гражданите.

Тотев добави, че освен това пожарникарите ще преминават 100-метрова пътека с препятствия, а след обед огнеборците ще преминат 400-метрова пътека с препятствие. Последната надпревара ще бъде бойно разгръщане от мотопомпа. Тихомир Тотев заяви, че състезанията във Варна ще започнат в 9.15 часа в сградата на пожарната и ще продължат на стадион "Спартак" от 13.00 часа.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Osem-otbora-shte-se-vklyuchat-v-sustezanie-po-pozharoprilozhen-sport-vuv-Varna-251458
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.