Слухове и съмнения мъчат търговците от сувенирния пазар
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 03.05.2011Коментари ()2062
© Varna24.bg
Въпреки че са изпълнени всички условия, поставени от кметската администрация, сергиите на пазара за сувенири все още остават празни по неясни причини. Това твърдят търговците от базара зад градския часовник. В началото на февруари от общината поискаха районът да бъде разчистен, а продавачите преместени в Морската градина и до Делфинариума. След протести на търговците двете страни се споразумяха пазарът да остане на старото си място, но със сглобяеми сергии, които да бъдат премахвани след работно време.

Близо три месеца по-късно търговците твърдят, че проблемите им с общината продължават, тъй като заради неизвестни причини не им се дава възможност да започнат работа.

"Подготвихме проекти на нови маси, тъй като искахме те да имат общ покрив. Ангажирахме архитекти, само и само нещата да се получат добре. Не се знае обаче дали те ще бъдат приети от общината. Всички стоят и чакат, но чакането продължи твърде дълго", обясни една от потърпевшите Светлана Стоянова.

Според нея кметската администрация бави търговците заради допуснати нередности. "Чуват се слухове, че се готви проект за друг пазар на Борисовата градинка и част от търговците ще бъдат преместени там", посочи Стоянова.

За да покажат позицията си, търговците ще разпъват масите си с плакати: "Г-н кмете, разчитаме на Вас!", "100 семейства оставаме без работа", "Варна - без сувенири?", "Хляб за нашите деца". Ако кметът не обърне внимание на проблема, не е изключено да се стигне и до протести, заканиха се продавачите.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sluhove-i-sumneniya-muchat-turgovcite-ot-suvenirniya-pazar-251666
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.