Младежи към Центъра за психично здраве представиха адаптация на комедия
Автор: Екип Varna24.bg 13:16 / 03.05.2011Коментари ()942
©
На 02.05.2011 г. от 15.30 часа младежите от Театър - студиото към Център за психично здраве - Варна представиха своята адаптация на комедията "Сако от велур" на Станислав Стратиев пред възрастните хора от ДСХ "Гергана". Спектакълът е подготвен под ръководството на Веселина Тончева - Калчева и е финансиран по проект Комплексен модел за рехабилитация и реинтеграция на лица, зависими от наркотични вещества". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

"Сако от велур" е хем смешно, хем тъжно и на места страшно приключение из абсурдните и ужасно познати житейски случки от българската действителност.

Младежите подготвяха своята постановка в продължение на четири месеца като подарък специално за обитателите на Дом "Гергана". Така те получиха възможност не само да създадат един съвременен прочит на творбата на Стратиев, но и да преживеят радостта от споделеното творчество. За участието си пациентите на Метадоновата програма ще получат специални грамоти и видеозапис на представлението. Театър -студиото е добра възможност за тях да преоткрият креативността и спонтанността си, да експериментират с роли, за да изградят един по- адаптивен модел на поведение и умения за живот без дрога.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladezhi-kum-Centura-za-psihichno-zdrave-predstaviha-adaptaciya-na-komediya-251682
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.