Операта "Набуко" с поклон пред Гена Димитрова
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 04.05.2011Коментари ()726
©
Спектакълът на операта "Набуко" на 5 май от 19.00 ч. се посвещава на 70-годишнината от рождението на незабравимата българска оперна певица Гена Димитрова.

Операта "Набуко", едно от любимите заглавия на публиката, е третата опера, написана от младия Верди и първата, която му носи изключителен успех.

В ролята на Набуко варненци ще чуят баритона Нико Исаков, един от най-добрите интерпретатори на тази роля, не само в България, а и далеч зад нейните граници. Ролята на Измаел ще изпълни солистът на Държавна опера Варна Арсений Арсов. За ролята на Закария за първи път ще гостува басът Ивайло Джуров, един от младите и талантливи български баси, продължители на традициите на световните гласове Борис Христов и Николай Гяуров. Варненци познават младия бас от прекрасните му изпълнения в ролята на Филип от операта "Дон Карлос" и участието му в Гала концерта в рамките на ММФ "Варненско лято" през 2009 г. Трудната и виртуозна партия на Абигайл ще бъде изпълнена от сопраното Елена Баръмова - една от последните ученички на Гена Димитрова. В останалите роли ще се представят солистите на Варненската опера Бойка Василева в ролята на Фенена, Евгений Станимиров (Великият жрец), Костадинка Николова (Анна) и Христо Ганевски (Абдало).



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Operata-Nabuko-s-poklon-pred-Gena-Dimitrova-252085
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.