Фестивал на цветята ще се проведе в Св. св. Константин и Елена
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 09.05.2011Коментари ()883
© Varna24.bg
Снимка Архив
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За седмица най-зеленият български морски курорт "Св. св. Константин и Елена" отново ще стане домакин на феерия от цветове и флорални експозиции. Това ще се случи от 18 до 24 май, когато курортът ще е домакин на ІV майски фестивал на цветята, организиран от "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД и Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Живописният празник ще съвпадне с откриването на летния туристически сезон 2011, който по традиция се провежда на 21 май - деня на светите равноапостоли Константин и Елена.

Тази година цветният фестивал е под знака на Международната година на горите - инициатива на Организацията на обединените нации (ООН), която беше подкрепена от дружеството. Целта на "Св. св. Константин и Елена холдинг" АД е да запази и обогати уникалния парк, в който растат едни от най-старите и защитени дървесни видове.

ІV майски фестивал е мястото, на което ще си дадат среща производители на цветя и посадъчен материал, озеленители, специалисти по ландшафтна архитектура, търговци на градинско и парково оборудване, както и всички, които ценят красотата на живите цветове. Фестивалът ще продължи 7 дни на площадката на паркинг "Черноморец".

Кулминация на майската феерия ще е детският празник "Децата - цветята на България", част от програмата по откриване на туристическия сезон. На 21 май курортът ще посрещне малчуганите, които имат желание да се включат в конкурса за рисунка на асфалт. Създаването на тебеширените шедьоври ще е предшествано от православен ритуал - Света литургия, която по традиция се отслужва в манастира "Св. св. Константин и Елена", водосвет и освещаване на курбан. В предвидената празнична фолклорна програма ще участват детски самодейни състави от Варна, а така също и театралната трупа "Арти" на режисьора Даниела Стойчева.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Festival-na-cvetyata-shte-se-provede-v-Sv-sv-Konstantin-i-Elena-252941
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.