Варненец пребивал сина си, размина се само с глоба
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 18.05.2011Коментари ()859
©
14-годишно момче било пребито с кабел няколко пъти от баща си, родителят се размина с глоба.

На 15 септември 2010 година 38-годишният Д. Тодоров от Варна нападнал с кабел собствения си син в пристъп на агресия след употреба на алкохол. Това било първия нанесен побой над малолетното момче. Полицията обаче не била уведомена за случая. Две седмици по-късно изтезанието над детето се повторило след родителска среща. Бащата отново използвал кабел от лаптоп и започнал да налага сина си. Дъщерята на Тодоров се опитала да го спре, при което той я заплашил, че е следващата. Тогава момичето се обадило в полицията. След случая двете деца били изведени от дома си и настанени в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни.

Последният конфликт между Тодоров и наследника му, придружен с побой, се състоял на 14 януари тази година. Тогава обаче момчето успяло да избяга от дома си и се оплакало в полицията. Оттам бил насочен към кризисен и консултативен център "SOS - семейства в риск".

Районният съд освободи от наказателна отговорност Д. Тодоров и му наложи глоба от 3 хиляди лева. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenec-prebival-sina-si-razmina-se-samo-s-globa-255306
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.