Условни наказания за трима, крали оловна обвивка на кабели
Автор: Екип Varna24.bg 16:10 / 19.05.2011Коментари ()855
©
За кражба на оловна обвивка на кабели, Районният съд във Варна наложи условни наказания на трима мъже. 53-годишният Н. Радичев, 39-годишният С. Тренчев и 19-годишният М.С. бяха осъдени затова, че на 14 май миналата година отнели 80 метра оловна обвивка на кабел от преминаващо трасе през територията на военно поделение в местността "Боровец". Отнетото имущество е на стойност 412 лв.

Кражбата тримата мъже извършили в съучастие, чрез използване на техническо средство и товарен автомобил "Ифа". Отнетите парчета от оловна обвивка подсъдимите натоварили на камиона, но веднага след като потеглили били спрени за проверка от военнослужещи и била сигнализирана полицията.

Тримата мъже са с чисто съдебно минало. Двама от подсъдимите бяха осъдени на 4 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. 53-годишният Н. Радичев, който е собственик на използваният при кражбата автомобил, бе осъден в задочно производство. По отношение на него наложеното от съда наказание е 6 месеца лишаване от свобода, с 3 г. изпитателен срок. Районният съд постанови моторното превозно средство, послужило за извършване на престъплението - товарен автомобил "Ифа", да бъде отнето в полза на държавата.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovni-nakazaniya-za-trima-krali-olovna-obvivka-na-kabeli-255866
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.