Започнаха Дните на Европейския парламент във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:12 / 01.06.2011Коментари ()845
© Impact Press Group
За първи път Информационното бюро на Европейския парламент в България изнася дейността си за една седмица извън София с Дните на ЕП във Варна (31 май - 5 юни).

Варненци ще могат да посетят изложба на открито на карикатури "България и Европа", граждански форум по икономически въпроси, кръгла маса за насилието срещу жените, младежки семинар и открити европейски уроци в елитни варненски гимназии. В Дните на Европейския парламент във Варна ще вземат участие четирима български евродепутати - д-р Андрей Ковачев (ЕНП), Ивайло Калфин (С&Д), д-р Антония Първанова (АЛДЕ) и Мария Неделчева (ЕНП).

Програмата на Дните на ЕП включва изложба на открито "България и Европа", създадени от 10 от най-видните български карикатуристи, граждански форум на тема "Икономическото възстановяване в ЕС. Регионалните и черноморските му измерения", кръгла маса на тема "Превенция и европейски политики срещу насилието срещу жените", младежки семинар на тема "Бъдещето на европейския проект след кризата", открити европейски уроци в елитни варненски гимназии. Информационното бюро на ЕП в България организира Дните на Европейския парламент (31 май - 5 юни 2011 г.) със съдействието на Община Варна.

За участие в Дните на ЕП във Варна са поканени представители на Общината, на Областната и Районната администрация, на стопански и търговски дружества и организации, местни политически лидери, народни представители, журналисти, представители на образователни институции, неправителствени и браншови организации, бизнесмени и граждани.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochnaha-Dnite-na-Evropeiskiya-parlament-vuv-Varna-258699
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.