Командироват пожарникари от страната за летния сезон в к.к. "Златни пясъци"
Автор: Екип Varna24.bg 14:48 / 13.06.2011Коментари ()963
© Varna24.bg
Собственици на хотели в курорта "Златни пясъци" край Варна и кмета на града са заявили чрез писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов желание и молба, през летния сезон да бъдат командировани пожарникари от вътрешността на страната за осигуряване пожарната безопасност в курорта през летния сезон. Това каза комисар Тихомир Тотев началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна. Той уточни, че по този начин ще се образува едно изнесено автомобилно дежурство в курорта "Златни пясъци".

"Колегите от София правят съответните предварителни разчети и откъде могат да ни пратят още хора", коментира Тотев и добави, че към 1-ви юли от пожарната в града ще могат да осигурят един пожарен автомобил, който да е позициониран в курорта до към 15 септември. По думите му към момента е рано да се направи това, тъй като хотелите по данни от проверките са пълни на около 45%, но в разгара на сезона ще бъде осигурен пожарен автомобил. За сега не се знае и колко пожарникари от вътрешността на страната ще бъдат командировани, защото това са разговори между кмета на Варна Кирил Йорданов и вътрешния министър. По думи на Тотев няма да има проблем пожарникарите да бъдат поети тукашното ръководство, като по този начин ще бъде облекчена и работата на пожарната във Варна, тъй като щата е недостатъчен, за да бъде изпратен автомобил в курортния комплекс.

По отношение на щата началника на пожарната във Варна коментира, че нещата в момента са значително по-добри в сравнение с миналата година, заради обединението на двете структури - ГД "Пожарна безопасност" и ГД "Гражданска защита", щата на управлението се е увеличил с около 17 човека, като по думи на Тотев това са специалисти, които могат да оказват ценна помощ на огнеборците. "Надявам се за разлика от миналата година сме малко по-спокойни и по-рядко да събираме допълнително хора през почивното им време", каза в заключение Тихомир Тотев.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Komandirovat-pozharnikari-ot-stranata-za-letniya-sezon-v-kk-Zlatni-pyasuci-262154
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.