Намериха труп на бебе, увит в амбалажна хартия, до контейнер за смет във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:44 / 14.06.2011Коментари ()11236
© Varna24.bg
Вчера към 10.30 часа в Първо районно полицейско управление е получен сигнал за намерен труп на бебе от женски пол увит в амбалажна хартия в близост до контейнер за смет. Това каза комисар Димитър Димитров директор на Областна дирекция на полицията във Варна по време на пресконференция. Той уточни, че контейнерът се е намирал на кръстовището на улиците "Яребична" и "Крепостна".

Приблизителната вътреутробни възраст на трупа е около 5 календарни месеца, а големината е около 30-35 см, с частична модификация на крайниците и щипка на пъпната връв. При извършения оглед не са установени следи от травматични увреждания.

Комисар Димитър Димитров добави, че в близост до трупа са били открити още три торби с три замразени плаценти, множество използвани марли, игли, спринцовки и пластмасови чаши. Образувано е досъдебно производство по член 126 ал. 1 от Наказателния закон.Директорът на варненската полиция добави, че по всяка вероятност става въпрос за изхвърлени биологични отпадъци на неопределени за това места и добави, че действащото България законодателство налага подобни отпадъци да бъдат третирани по определен ред в медицинските заведения.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nameriha-trup-na-bebe-uvit-v-ambalazhna-hartiya-do-konteiner-za-smet-vuv-Varna-262400
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.