Около 400 са некоректните длъжници на Топлофикация - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 17.06.2011Коментари ()526
© Varna24.bg
Около 400 са некоректните длъжници на Топлофикация - Варна. Това каза инж. Илия Николаев директор на топлофикационното дружество във Варна. По негови думи броят им е много относителен, но "хроничните" длъжници са не повече от 400 - 500 абоната, което на общия брой от абонатите е незначително.

Николаев уточни, че всъщност това е броят на хората, които системно не плащат и съответно дължат големи суми на топлофикация. Той подчерта, че има и други абонати, които понякога не могат да платят сметките си, но това се дължи на липса на финансови средства и веднага след като се стабилизират финансово заплащат дължимите суми. "Всичко това ние го съобразяваме, когато водим дела", коментира директорът на Топлофикация - Варна.

По отношение на общия брой на абонатите директорът на Топлофикация заяви, че с новоприсъединените абонати общия им брой е около 12 000. Що се отнася до цените за топлоенергия специалистът посочи, че увеличението или намалението зависи изцяло от цената на газа. Николаев коментира, че в момента цената на топлинната енергия във Варна е по-ниска в сравнение с други градове, като заяви, че за един отоплителен сезон жилище с квадратура около 70 кв. изразходва приблизително 5 мегавата, което е около 500 лева. "Сумата е относителна, тъй като зависи от климатичните особености, но това е средна цена", каза в инж. Николаев. Днес топлофикационното празнува 25 години от своето създаване.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Okolo-400-sa-nekorektnite-dluzhnici-na-Toplofikaciya-Varna-263357
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.