Фирми си свалят доброволно кабелите над варненските улици
Автор: Екип Varna24.bg 14:45 / 17.06.2011Коментари ()2636
© Varna24.bg
Част от фирмите, чиито кабели са опънати над варненските улици, са се обадили в общината, за да предупредят служителите й да не ги режат, тъй като те сами щели да ги премахнат. Вероятната причина за неочакваната самоинициатива е притеснението, че дългите проводници могат да бъдат конфискувани или да изчезнат, а това значи загуба на сериозни средства. От друга страна, местната власт все още е в процес на подготовка на операцията по изрязването на висящите незаконно кабели.

"Процесът е бавен, водихме разговор с РДНСК, водим разговори с фирмите и не мога да се ангажирам с конкретен срок кога демонтажът ще е факт", коментира шефът на общинската инфраструктурна дирекция инж. Стоян Димитров.

Той добави, че освен общината и фирмите, притежаващи стълбове, ще подадат жалба до държавния строителен контрол срещу незаконните трасета, по които се доставя главно интернет.

"Има места, където Е.ОН още не са закачили своята захранваща мрежа, а фирми, които даже нямат лиценз, са опънали кабелите си", заяви инж. Димитров. Той увери също, че след премахването на въздушните кабели няма да има облекчение за доставчиците на интернет за разрешаване за прокопаване на нови трасета, а напротив, такива ще се изграждат само след стриктно съгласуване.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Firmi-si-svalyat-dobrovolno-kabelite-nad-varnenskite-ulici-263363
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.