Морска администрация организира конференция в гр. Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 28.06.2011Коментари ()880
На 29 и 30 юни 2011 г. в гр. Варна Изпълнителна агенция "Морска администрация" организира Втора национална среща и Международен семинар по проект "Транснационална мрежа за насърчаване на мултимодален транспорт - вода-суша" - WATERMODE.

Срещите ще преминат под мотото "Мрежа за мултимодалност - представяне потенциала на интермодалната логистика в Югоизточна Европа". Ще се дискутират актуални въпроси за развитието на транспортните връзки на българските пристанища с вътрешността на страната. Сред темите ще бъде и пълноценното използване на европейските и международни фондове като инструмент за развитие.

На форума ще присъстват представители на държавната администрация и частния сектор в областта на логистиката, мултимодалните превози и пристанищата. В рамките на дневния ред своята дейност ще представят пристанище Бургас, Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика, пристанищен комплекс Русе, пристанище Лом, Свободна зона - Русе, "Шенкер" ЕООД - България и др..

Гост-лектори на срещите ще бъдат Мара Питаколо, ръководител на проект WATERMODE от пристанищна администрация Венеция, представители на пристанищна администрация - Леванте и д-р. Гюлден Болук от университета Акдениз в Анталия.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Morska-administraciya-organizira-konferenciya-v-gr-Varna-266088
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.