Жена едва не се отрови, докато чисти банята
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 28.06.2011Коментари ()1558
Жена получи остро отравяне, докато почиствала банята си със смес от кислол и белина, съобщи д-р Мариета Йовчева от клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна. Инцидентът станал през почивните дни. Отравянето се получава от отделящия се от комбинацията силно токсичен хлорен облак, припомни д-р Йовчева. Рискът от опасни последствия е много голям при почистване на санитарни помещения без прозорци или вентилация. Животът на жената вече е вън от опасност и тя ще бъде изписана от болницата.

Общо 7 души са приети за лечение във варненската токсикология през почивните дни. 5 от тях са с остри алергични реакции, има и случай на смесване на алкохол с медикаменти.

10 души са били обслужени амбулаторно в клиниката през уикенда. Сред тях пак има рибар, убоден от морски дракон. Помощ е потърсила и възрастна жена, ухапана от сколопендра. Тя дойде при нас 10-ина дни след инцидента, за да се посъветва за евентуалните усложнения, каза още д-р Йовчева.

Сколопендрата е най-едрият представител на стоножките по крайбрежната ивица с големина 10 - 12 см. Ухапани от нея я описват като много упорита и агресивна. Обитава усойни и влажни места, като предпочитанията й са към къщи с дворове или вили.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhena-edva-ne-se-otrovi-dokato-chisti-banyata-266108
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.