Хотелите и ресторантите у нас най-евтини в ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 29.06.2011Коментари ()526
© Varna24.bg
България е с най-евтините хотели и ресторанти в Европейския съюз (ЕС), показват данни на Евростат. У нас цените в хотелите и ресторантите са 45 на сто от средните за ЕС. Най-високи те са в Дания - 143 на сто от средното равнище за съюза. След това е Швеция със 138 на сто над средното ценово равнище в ЕС.

По ниски цени на потребителската техника България пак се нарежда на предни места в класацията. Цената на битовата електроника у нас е 89% от средната й стойност в другите държави в ЕС. Техниката пък излиза най-скъпо в Швеция, където цената й е 115 на сто от средното равнище за страните от общността.

Безалкохолните напитки и алкохолът у нас се продават на около 65% от средната им цена в ЕС. Облеклото в България струва около 75% от средната европейска цена, показват данните на Евростат.

Междувременно НСИ съобщи вчера, че бизнес климатът в България през юни се понижава с 0,4 пункта спрямо предходния месец. Подобрение на стопанската конюнктура има само в сектора на услугите - с 0,9 пункта спрямо май.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Hotelite-i-restorantite-u-nas-nai-evtini-v-ES-266257
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.