Ремонтът на бул. "Св. Елена" приключва до 5 август
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 06.07.2011Коментари ()3051
©
90-метровата отсечка по бул. "Св. Елена" (от ул. "Асен Разцветников" до бул. "Константин и Фружин"), където в момента тече основен ремонт, ще бъде напълно завършена за Деня на Варна. От фирмата - изпълнител "Пътища и мостове" обещават да приключат работа още до 5 август, обяви кметът на "Владиславово" Добромир Джиков.

За да инспектират качеството на ремонта, днес в района пристигнаха съветници от ПП "Движение Нашият град". По тяхна инициатива и най-вече след официално предложение на колегата им Владимир Тонев, който оглавява комисията по архитектура към местния парламент, за реконструкцията на бул. "Св. Елена" бяха заделени 2,07 млн. лв. в общинския бюджет. Сумата ще се обезпечи чрез нов банков заем, припомни Джиков. Когато се харчат публични средства, е редно да се упражнява контрол. Важни са не само гаранционните срокове, а и качеството на изпълнение, изтъкна още той.

По думите му за последните 4 години в инфраструктурата на "Владиславово" са били вложени не повече от 100 000 лв., въпреки че районната администрация е начертала планове за неотложни дейности чрез строителна програма на стойност 7 млн. лв. За първи път от години насам се прави подобна реконструкция. Кърпежите по уличните настилки не са ефективни, отчете Джиков, който очаква догодина да бъдат заделени още 2 млн. лв. за ремонт по бул. "Константин и Фружин".

Строителните работи по бул. "Св. Елена" са още в началото, така че до приключването им със сигурност ще дойдем отново. Качеството си личи по дребните детайли, а тук те са на ниво, коментира Владимир Тонев и даде пример с бордюрите на тротоарите, които се произвеждали от самия изпълнител на обекта и видимо гарантирали по-голяма плътност.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Remontut-na-bul-Sv-Elena-priklyuchva-do-5-avgust-268400
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.