Правителството насочва 30 милиона лева в летището край Балчик?
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 08.07.2011Коментари ()826
© Varna24.bg
Снимка Архив
30 милиона лева от бюджета ще бъдат насочени към военното летище в Балчик, за да може то да се превърне в гражданско и да поеме част от чартърите основно през летните месеци. Това показва стенограмата от последното правителствено заседание, цитирана от БНР.

От дискусията става ясно, че заместник финансовият министър Владислав Горанов е бил против държавата да инвестира в обекта, тъй като няма такава практика. Неговото предложение е било летището да се даде на концесия и концесионерът да направи нужните вложения. Министър-председателят Бойко Борисов обаче категорично заявява: "Не искам да се шикалкави". От стенограмата се разбира, че пари явно ще се намерят. Ще се открие и процедура за отдаването на концесия на летището.

Оказва се, че Борисов лично е проверил какво е състоянието на пистата край Балчик. "Аз нарочно веднъж кацнах на него. Щеше да се разпадне самолетът" - казва премиерът.

Летището край Балчик се прехвърля за стопанисване от Министерството на отбраната към това на транспорта, докато се отдаде на концесия.

Пред министрите премиерът поставя и въпроса къде са отишли парите от преизпълнението на бюджетите по времето на тройната коалиция. "С три милиарда лева може да се асфалтира и лунната пътека на морето", казва Борисов.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pravitelstvoto-nasochva-30-miliona-leva-v-letishteto-krai-Balchik-269100
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.