Хванаха варненец от група за изработване на фалшиви пощенски марки
Автор: Екип Varna24.bg 16:57 / 13.07.2011Коментари ()889
©
Четирима старозагорци и варненец, занимавали се с нелегално изработване и отпечатване на неистински пощенски марки, са задържани при специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР - Стара Загора. Към момента са иззети 400 подправени пощенски марки от серията "Панагюрско златно съкровище" с номинал по 1 лв., като вероятно още 2 600 екземпляра от същата партида са били разпратени из търговски обекти по Черноморието.

Механизмът за незаконното изработване и отпечатване на пощенските марки следвал няколко етапа: в първия от тях 45 годишният варненец И.Н. дал поръчка на старозагорците - С.С./42 г./ и на живеещата с него И.М./43 г./ да открият фирми, готови да създадат и отпечатат неистинските пощенски марки.

Старозагорците намерили две фирми. Едната - за предпечатна и печатна подготовка, която частично гланцираната хартия, ползвана за основа на марките, е перфорирана. Втората - печатница, в която на перфорирани листа да се отпечатва изображението. В помощ на С.С. и И.М. се включил и синът на 43 годишната старозагорка - Н.Г./21 г./, който заедно с майка си поддържал контакти със собственика на втората печатница - 29-годишният Н.Б., също от Стара Загора. След като варненецът установил, че производството и пласирането на неистинските марки се осъществява безпроблемно, направил уговорка с изпълнителите, че до дни ще им отправи искане за допечатка на допълнителни по-големи количества марки.
Задържането на четиримата старозагорци /шефа на втората печатница - Н.Б., съорганизатора на групата С.С. и участниците И.М. и сина й Н.Г./ заедно с втория съорганизатор - варненеца И.Н. провалило плановете за успешен бизнес по Черноморието.

Към момента задържането под стража на петимата е за срок от 72-часа, като спрямо И.Н. и С.С. са повдигнати обвинения за създаване и ръководене на престъпна група по член 321 във връзка с чл. 243 ал. 2 т. 1 от НК, предвиждащ затвор от 5 до 15 години. Останалите трима ги заплашва затвор от 3 до 10 години, коментира старозагорският окръжен прокурор Константин Тачев, лично наблюдаващ разследването по случая. Подробности от разследването бяха изнесени на пресконференция днес в ОДМВР-Стара Загора от директора комисар Алекси Алексиев.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Hvanaha-varnenec-ot-grupa-za-izrabotvane-na-falshivi-poshtenski-marki-270571
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.