Голям интерес към Водица, варненци, англичани, гърци и германци с имоти в селото
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 19.07.2011Коментари ()1823
В село Водица почти няма изоставени къщи. Има такива, които не се поддържат в добро състояние, но като цяло запустелите къщи липсват. Това зави кметът на аксаковското село Добринка Стоянова. По нейните думи, интересът към закупуване на имоти във Водица е голям и в момента в селото живеят освен варненци още и англичани, гърци и германци.

"Преди имахме проблеми с инфраструктурата, но напоследък от община Аксаково редовно запълват дупките по пътищата и те в момента са в задоволително състояние", посочи Добринка Стоянова. Тя каза, че в селото все още канализация няма. Преди време е имало идеен проект за построяване на такава, но икономическата криза е стопирала начинанието за неопределено време. Добринка Стоянова допълни, че в селото почти няма безработица и повечето хора работят във Варна или Аксаково. Най-голямата гордост на жителите на водица е новата църква построена преди два месеца.

"Когато преди шест години на общоселско събрание обсъждахме построяването на нов храм имаше наши съселяни, които бяха против строежа, като заявиха, че има по-важни неща като тротоарите и пътищата. Радвам се да видя, че днес всички те влизат в църквата и палят свещи", посочи Добринка Стоянова.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Golyam-interes-kum-Vodica-varnenci-anglichani-gurci-i-germanci-s-imoti-v-seloto-272014
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.