Сред слънчогледена нива намериха възрастна жена в безпомощно състояние
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 29.07.2011Коментари ()1473
© Varna24.bg
Снимка Архив
На 26.07.2011 г. в полицейския участък Вълчи дол е получено съобщение от 41-годишен мъж от същия град, че 76-годишната му майка е в неизвестност.

Незабавно жената е обявена за общодържавно издирване.
При проведените първоначални оперативно издирвателни действия е установено, че синът завел майка си и дъщеря си в Метличина на гости на тъста и тъщата му. Там трябвало да останат десетина дни.

На 23.07.2011 г. около 20 ч майка му обяснила на домакинята, че отива да си ляга. Минути по-късно станало ясно, че жената е напуснала къщата. Всички започнали да я търсят и като не я намерили звъннали на сина й, за да му кажат, че жената е излязла от къщата и не могат да я намерят. Притеснен синът веднага отишъл в Метличина. Майка му страдала от склероза и друг път се губела, но я намирали. За това решил, че и този път ще я открият.

Три дни по-късно жената още била в неизвестност и синът подал заявление за издирването й в полицията.

На 26 и 27.07.2011 г. служители на РУП - Девня, и участъка във Вълчи дол проверили всички асфалтови и черни пътища в регион, обощни градини, селски кладенци и други места, на които евентуално тя би могла да бъде. За издирването й били уведомени кметовете на всички околни села, както и полицейските служби в Карапелит и Добрич.

Тъй като жената не била открита е планирано провеждане на специализирана полицейска операция на 28.07.2011 г. с цел издирването й по селскостопански блокове, гористи местности, изоставени къщи и постройки, както и водоеми. В провеждането й са включени 20 служители на МВР, два водача със служебни кучета и 34-ма доброволци от Метличина, Брестак и Краманите.

Около 10, 30 ч. жената е намерена в безпомощно състояние, в безсъзнание в средата на 300 декара нива, засята със слънчоглед, на около 3 км пряко от дома, който е напуснала.
Веднага е откарана в ЦСМП - Вълчи дол, където й е оказана първа помощ. Транспортирана е в Шокова зала на МБАЛ "Св. Анна" и по-късно е настанена във Вътрешно отделение за лечение, като животът й вече е вън от опасност.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sred-slunchogledena-niva-nameriha-vuzrastna-zhena-v-bezpomoshtno-sustoyanie-274815
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.