Във "Възраждане" правят кът за отдих на възрастни хора
Автор: Екип Varna24.bg 17:37 / 01.08.2011Коментари ()1033
В кв. "Възраждане" ще правят кът за отдих на възрастни хора във връзка с 4-ия уъркшоп за архитектура, провеждан във ВСУ. Въпросният кът ще представлява минипарк, с много зеленина и паркова мебел за отдих. Проектът се родил именно по време на уъркшопа, като е изработен от студенти на ВСУ.

"Всеки от младежите направи свой собствен проект. После се събрахме, обсъдихме предимствата и недостатъците на всеки от тях и след това сглобихме един общ", обясни проф. Масуд Есмаилу, който е един от ръководителите на младите архитекти.

Парковата мебел ще бъде направена от работещите в "Тих труд" ЕООД. По този начин се получава и една по-висока социална ангажираност на проекта, категорична е Йорданка Юнакова, кмет на район "Младост". "Много се радвам, че ще използваме идеите на млади и амбицирани хора. Бизнесмени и граждани вече събират средства, за да се реализира планът", каза още тя.

По проекти на студенти от ВСУ предстои и обновяване на междублоковите пространства в район "Приморски". Те ще се озеленяват допълнително и ще се поставя нова паркова мебел.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Vuzrazhdane-pravyat-kut-za-otdih-na-vuzrastni-hora-275547
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.