Варненският съд глоби босненец за фалшив паспорт и шофьорска книжка
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 02.08.2011Коментари ()803
Мярка за неотклонение "парична гаранция" наложи Районния съд по отношение Е. Н. - постоянно пребиваващ у нас гражданин на Босна, привлечен като обвиняем за документни престъпления. Деянието, за което са му повдигнати обвинения е по чл. 316 от НК, затова че в условията на продължавано престъпление през 2006 година съзнателно се е ползвал от два преправени документа - шофьорска книжка и паспорт, издадени на името на друго лице. Съдът се позова на съдебно техническа експертиза по делото, според която липсват данни за преправяне на документите и те отговарят на всички изисквания за защита от държавата, в която са издадени и прие, че на този етап по делото няма доказателства, които да сочат, че Е. Н. е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Определената от съда парична гаранция по отношение на обвиняемия Е.Н.е в размер на 1000 лева, която трябва да бъде внесена в 7-дневен срок.

Обжалването на наложените мерки за процесуална принуда е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делата са насрочени за разглеждане пред горната съдебна инстанция за 10 август от 13 часа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskiyat-sud-globi-bosnenec-za-falshiv-pasport-i-shofyorska-knizhka-275781
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.