Бившият шеф на пожарната стана началник на рибарите
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 09.08.2011Коментари ()941
Друг шеф на регионален център "Рибарство и контрол - Североизточна България" назначиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вчера. Новият началник на отдела се казва Сашко Грудев и досега не е работил в структурите на агенцията, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Комисар Грудев обаче е познат на обществеността. Той бе шеф на Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" - Варна, до края на 2008 г. В първите дни на 2009-а комисар Грудев бе изненадващо пенсиониран от тогавашния шеф на МВР Михаил Миков. Сега Грудев замени на длъжността временно изпълняващия задълженията Атанас Чолаков, който отново се връща на предишния си пост - началник на сектор "Рибарство и контрол" в Добрич.

Рибари обаче негодуват срещу поредната смяна на контролиращите дейността им. Те категорично не са съгласни хора, които не са работили в структурите на агенцията, да постъпват на такива длъжности.

"За да изпълняваш задълженията на началник на целия регион, трябва поне малко да си запознат с материята. Понякога се получава така, че ние, рибарите, учим контролиращия орган за съществото на работата ни", коментира Йордан Харасимов, зам.-председател на риболовната браншова организация "Черноморски изгрев" и управител на "Север експорт" ООД.

Нямаме нищо лично срещу човека, но какво може той да разбира от рибарство, гневят се те.

Харасимов е категоричен, че постоянната смяна на началниците може само да дърпа назад бизнеса, тъй като докато новите шефове навлязат в естеството на работата, те вече са отстранени. Така рибарите трябва постоянно да се сработват с новите контролиращи органи, а често и да им обясняват неща, с които те би трябвало да са наясно.

"Случвало ми се е преди време да разяснявам какво е трал, как изглежда и какво представлява на началник, който уж трябва да знае това много добре", възмущава се Харасимов.

Той и колегите му се надяват постоянната смяна на шефове да спре, за да тръгнат нещата за бизнеса по-гладко.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bivshiyat-shef-na-pozharnata-stana-nachalnik-na-ribarite-277531
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.