Двойно повече басейни излязоха на светло
Автор: Екип Varna24.bg 11:49 / 09.08.2011Коментари ()2045
© Varna24.bg
160 басейна получиха разрешения за работа през активния летен сезон. Броят им е почти двойно по-голям в сравнение със същия период на м.г., съобщи Лавренти Силов, специалист по водно спасяване към Областния съвет на БЧК - Варна. Разрешения за експлоатация са получили и 22 от общо 33-те морски плажа. Обяснението е, че през т.г. от средата на юли бяха сформирани 2 междуведомствени комисии, които успяха до обходят по-голям брой обекти, обясни Силов. Всяка от тях е проверявала средно по 4-5 плажа или басейна на ден. През м.г. с откриването на водните обекти бе ангажирана само 1 междуведомствена комисия от представители на общината, БЧК и Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Крайният срок за подаване на заявления за сезонните открити и закрити плувни басейни бе 31 юли. Тъй като това се падаше в неделя, документи се приемаха и на 1 август включително, каза доц. д-р Станка Маринчева, шеф на общинската дирекция "Здравно развитие". Остава да бъдат проверени още няколко басейна. Според регламента това трябва да стане до 14 дни след депозиране на заявлението. След това двете комисии се сливат в една, която до края на месеца ще ходи на контролни акции 2 пъти седмично, каза още доц. Маринчева. Освен заради изтичане на крайните срокове обединяването на екипите се прави и заради летните отпуски на специалистите от РЗИ и общината. Срокът на разрешителното за басейните е с валидност до 31 октомври т.г., има издадени позволения и за целогодишна дейност.

Крайният срок за заявления за откриване на морски плажове изтече на 12 юни. Издаденото разрешително е с валидност до 30 септември т.г.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvoino-poveche-baseini-izlyazoha-na-svetlo-277533
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.