Местният парламент решава дали да почиваме на 15 август
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 10.08.2011Коментари ()899
© Varna24.bg
Обявяването на 15 август за празничен и неприсъствен ден на територията на община Варна по случай празника на града. Това е едно от решенията, които ще гласува Общински съвет-Варна на днешното си 36-то редовно заседание.

Празникът на морската столица се отбелязва от 1993 г. в деня на Успение на Пресвета Богородица. През 2007 година за първи път 15 август бе обявен и за почивен ден. Така за първи път в историята на България град празнува своя празник като неприсъствен ден. Денят на Варна бе обявен за почивен ден еднократно и на следващата 2008 г. С промени в нормативната уредба право да взема подобни решения вече има местната власт.

Сред другите по-важни точки в дневния ред е актуализация на Бюджет 2011 на Община Варна. На гласуване ще бъде подложена необходимостта от налагане на строителна забрана за територията на квартал "Чайка". Общинарите ще гласуват и именуването на продължението на бул. "8-ми Приморски полк", както и на улици в жк "Бриз" и селищно образувание "Ален мак".

Предстои да бъде взето решение за удостояване със званието "Почетен гражданин на Варна" на Меглена Атанасова Михайлова, съосновател и председател на клуб по художествена гимнастика "Грация" към "ЖСК-Спартак". Михайлова е предложена за най-високото общинско признание за приноса й в развитието на българския спорт и по повод 75-ата й годишнина и 20-годишния юбилей на Спортен клуб "Грация".

В дневния ред е още вземането на решение за оборудване с "Мултимедийна екскурзоводска система" и поставяне на вендинг-машина за изработка на метални сувенири с изображения в Музейния обект и Национален паметник на културата "Аладжа манастир".

36-то заседание на местния парламент започва в 9 часа. Предвидено е сесията да продължи и утре.

 

Източник: Дарик Радио



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mestniyat-parlament-reshava-dali-da-pochivame-na-15-avgust-277700
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.