БДЖ: Не е имало предпоставка за възникване на пожар в бързия влак от София за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 10.08.2011Коментари ()860
По повод публикации от страна на различни медии, "Холдинг Български държавни железници" ЕАД категорично заявява, че днес не е имало предпоставка за възникване на инцидент с бързия влак № 2613 от София за Варна, при който да бъде нарушена безопасността на влаковото движение и пътниците във влака.

Бързият влак е престоял в спирка Кумарица поради прегряване на спирачките на седмия вагон от състава на влака. В резултат на прегряването на накладките на спирачната система се е образувал дим, но в никакъв случай НЕ Е ИМАЛО ЗАПАЛВАНЕ И ПОЯВА НА ОГЪН, КАКТО И ОПАСНОСТ ОТ ВЪЗНИКВАНЕ НА ПОЖАР! Подобно и на другите видове транспортни средства, честото задействане на спирачката води до прегряване, което е нормална експлоатационна ситуация.

Бързият влак № 2613 от София за Варна, който заминава от Централлна гара София в 10:05 ч., е спрял принудително и в гара Курило, за да се извърши обстоен технически преглед и проба на спирачната система. Мярката е превантивна и след като не са установени неизправности влакът е продължил своето пътуване с 40 минути закъснение.




Още по темата: общо новини по темата: 1
10.08.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/BDZh-Ne-e-imalo-predpostavka-za-vuznikvane-na-pozhar-v-burziya-vlak-ot-Sofiya-za-Varna-277911
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.