Хиляди на опашка за гигантска торта в Албена | ||||||
| ||||||
Подготовката на сладкия феномен е започнала още от понеделник. Тортата е била приготвена от майсторите Ивелина Цветкова и Цветан Цветков в сладкарския цех в курорта. Сглобяването на десерта им е отнело близо 13 часа, като това е започнало още в 6.30 часа сутринта на 24 август. Кулинарните специалисти забъркали тортата с 450 яйца, 15 кг захар, 20 кг брашно, 45 литра сметана, 25 кг крем, 25 кг захарно тесто и др. "Дължината на тортата бе 2.40 метра, а ширината 1.80 м. Това е най-голямата торта, която съм правила. В нея имаше 1340 парчета, които обаче стигнаха за над 3000 души", заяви Ивелина Цветкова. Празничната торта бе доставена до сцената с камион. 12 яки мъже, повечето от тях готвачи, я пренесоха до масата, където малки и големи първо си направиха снимка за спомен, а по-късно опитаха от сладкото изкушение. Тортата, на която имаше панорамна гледка на курорта, бе разрязана от търговския директор на Албена г-жа Маргита Тодорова. |