Варненци са станали по отговорни с плавателните си съдове, според директора на МА - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 03.09.2011Коментари ()935
Рано е все още да правим анализ на летния сезон, тъй като той все още не е приключил. Това заяви кап. Валентин Енчев директор на Морска администрация - Варна. Той уточни, че по наблюдения на специалистите в администрацията сезона ще продължи поне до края на септември, които се базират на опита от предишни години. Енчев добави, че края на септември все още има голяма активност по отношение използването на плавателни съдове за развлечение и разходки.

"Все пак отивайки към края на сезона може да направим някои леки заключения", коментира специалистът. Той посочи, че първото заключение за най-активните летни месеци е, че цялата тази кампания, която е била предприета от Морска администрация съвместно с гранична полиция за по-засилен контрол е станала причина хората да станат по-отговорни и да се запознават в подробности с това, как да използват плавателните съдове, малко повече да се запознаят с нормативната база и на второ място да знаят, че някой ги контролира.

"Аз бих казал, към края на този сезон, че кампанията беше успешна и поради това, че тези нарушения, които бяха установявани в началото на сезона в края тези нарушения са намалели", посочи Енчев и добави, че тази тенденция е от последните 2-3 седмици на база на издадени актове и констативни протоколи. По думите му на база на първоначален анализ се стига до извод, че хората започват да спазват нормативната база и да регистрират плавателните съдове.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-sa-stanali-po-otgovorni-s-plavatelnite-si-sudove-spored-direktora-na-MA-Varna-284573
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.