Шефът на ФКЦ: Не съм уволнен, на работа съм
Автор: Екип Varna24.bg 09:32 / 07.09.2011Коментари ()1372
© Varna24.bg
Шефът на Фестивалния и конгресен център Илия Раев не е уволнен. Различни информации за това вървят от 3 дни в интернет пространството. Повод за тях стана изявление на вицепремиера Симеон Дянков във Варна.

Преди 2 дни при визитата си край морето финансовият министър отчете, че във ФКЦ се очакват промени в управлението, за да може комплексът "да се занимава главно с култура, а не със странични дейности". Дянков каза още, че търговската дейност щяла да бъде изместена напълно от изложби и концерти, но в същото време призна, че ревизията във ФКЦ е минала перфектно.

"Вчера бях на работа. Не бях уволнен. И днес съм на работа. Не съм уволнен. За утре или вдругиден не зная", бе лаконичният коментар на Илия Раев.

Шефът на варненското НДК допълни, че е на работа и навръх празника на Съединението, тъй като комплексът е домакин на Седмицата на православната книга.

Междувременно се разбра, че звездите на родната киногилдия са се вдигнали в защита на Раев, а подписката в негова подкрепа са оглавили Джоко Росич, Татяна Лолова, Гинка Станчева, все актьори, които са емблематични гости на международния кинофест "Любовта е лудост". Поредното му издание приключи преди дни, а догодина е 20-ият юбилеен фестивал. Кинофестът се свързва през годините именно с името на Илия Раев, който е негов създател и човекът, успял да го съхрани въпреки финансовата стагнация в трудните за култура времена. "Не посягайте на този емблематичен екип на ФКЦ, който успя в най-тежките години на криза да запази и съхрани културата", е записано в подписката, подкрепена още от Емилия Радева, Иван Ласкин, проф. Александър Грозев и др.

С името на Раев като шеф на ФКЦ се свързва и прекъснатият през годините, а сега възстановен световен анимационен фестивал, както и фестивалът на българското кино "Златната роза", който идва през октомври.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Shefut-na-FKC-Ne-sum-uvolnen-na-rabota-sum-285237
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.