Тестове с "алкохолни очила" този уикенд във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 14.09.2011Коментари ()1002
©
Тестове със специални "алкохолни" очила започват този уикенд във Варна. Те са част от социално-отговорната кампания "Алкохолът" е лош шофьор", чието четвърто издание стартира на 13 септември. Кампанията акцентира върху отговорната консумация на алкохол и отговорното поведение на пътя - като ключови предпоставки за намаляване жертвите на пътя.

Предимство на "алкохолните" очила е, че те симулират наличието на 1.1 промила алкохол в кръвта и показват как се променят реакциите и възприятията на водачите в това състояние, а именно - размазано виждане, забавени реакции, невъзможност за реална преценка на ситуацията. Така всеки, който тества очилата, има възможност на базата на личен опит и в безопасни за себе си условия да разбере как се променят собствените му реакции и поведение след консумация на алкохол.

Във Варна тестовете с "алкохолните" очила ще се проведат тази седмица, в петък и събота вечерта на 16 и 17 септември. Те ще се състоят в периода 20.00 ч. до 24.00 ч. в централните части на града, така че да предоставят възможност на максимално голям брой хора да се включат в кампанията. Да тестват алкохолните очила ще имат възможност всички желаещи, навършили 18 години. В допълнение, промо екипите на кампанията ще призовават участниците, излезли с автомобил, да изберат представител от компанията си, който да не консумира алкохол до края на вечерта, така че да може да прибере безопасно приятелите си.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Testove-s-alkoholni-ochila-tozi-uikend-vuv-Varna-287332
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.