Цонко Цонев получи покана за участие в Среща на върха по въпросите на ромите
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 17.09.2011Коментари ()540
Кметът на Община Каварна Цонко Цонев получи покана за участие в Срещата на върха на кметовете по въпросите на ромите, която ще се проведе в Страсбург. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Желанието на организаторите е кметът на Каварна да представи опита на общината в областта на интеграцията на ромите, включвайки се в сесията "Ангажименти на местното и регионалното ниво за бъдещето". Той ще направи презентация на тема "Борейки се с предразсъдъците, управлявайки различията". Цонко Цонев е единственият български кмет, който ще има възможност да представи страната пред свои колеги от други държави, сред които Испания и Франция.

Събитието ще бъде първата стъпка в процеса на изграждане на рамка за сътрудничество между общините и регионите по въпроса за ромското включване. Предвижда се да бъде създаден Алианс на градовете и регионите. По време на срещата на върха ще бъде изградена основна група от общини и региони, чийто представители, съвместно със Съвета на Европа, ще бъдат ангажирали със създаването на този Алианс след края на срещата на върха.

Източник: Радио Фокус


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Conko-Conev-poluchi-pokana-za-uchastie-v-Sreshta-na-vurha-po-vuprosite-na-romite-288113
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.