Варненец със специална награда за поезия от "Паметта на водата"
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 19.09.2011Коментари ()740
Вече са известни лауреатите на І национален конкурс "Паметта на водата", организиран от община Бяла, със съдействието на Сдружение на писателите - Варна. В конкурса участваха 33-ма поети от 23 града, оценявани от жури в състав - Бойко Ламбовски, доц. Людмила Стоянова и поетесата Станка Бонева.

Първо място спечели Димитрина Равалиева, от Карнобат, ІІ-рото място е за Даниела Михалева от Плевен, а на ІІІ-то - Живка Василева от Бургас.

Специална награда, извън конкурсната програма, за стихове посветени на Бяла, получи Васил Дачев от Варна. Лауреатите на конкурса взеха участие и в "Пътуващия театър на поезията", който за втора поредна година гостува в гр.Бяла. Поетите от сдружението на писателите във Варна и техните колеги от Добрич отново посветиха литературното четене в памет на Атанас Липчев.

В края на форума бе обявена и темата на конкурса "Паметта на водата" за следващата година. До 05.09.2012 г. поетите, решили да вземат участие в конкурса, трябва да изпратят до три стихотворения с мото "Морето! Най-голямото събитие!" /Христо Фотев/. Темата бе предложена от доц. Людмила Стоянова и приета с аплодисменти от присъстващите.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Varnenec-sus-specialna-nagrada-za-poeziya-ot-Pametta-na-vodata-288769
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.