Зелена светлина за новото кметство в "Младост"
Автор: Екип Varna24.bg 13:10 / 20.09.2011Коментари ()882
© Varna24.bg
Местният парламент даде зелена светлина на предложението за публично-частно партньорство, чрез което да се осигури нова сграда за администрацията на "Младост". В момента чиновниците от района са настанени в жилищен блок в кв. "Трошево".

След финализирането на сделката те ще се разполагат в един от корпусите на "Пфое мол". Фирмата - собственик на сградата, която бе единственият кандидат на общинския търг, ще получи 4 имота с обща площ от 12 дка и допълнително 2,6 млн. лв. 2 от терените са във втори микрорайон на "Младост". Простират се на площ от 4,2 дка и са оценени на 1,12 млн. лв. Останалите 7,7 дка са на ул. "Роза" и на бул. "Христо Смирненски", а общата им стойност е 2,8 млн. лв. За да излязат сметките на общината, инвеститорът ще трябва да доплати за земята към 600 000 лв. Той обаче ще получи разсрочено в рамките на 3 години 2,6 млн. лв. суха пара. Заедно с имотите сумата покрива пазарната цена от 6,18 млн. лв. за едното крило на търговския център.

Предложението е много добро на фона на данъчната оценка, чийто размер надхвърля 9 млн. лв., коментира местният лидер на ДПС Янко Станев. Така той контрира аргументите на аптечния бос Веселин Марешки, който се обяви срещу сделката. Строителството на изцяло нова сграда ще излезе по-евтино и от сумата, която общината ще трябва да доплати. Параметрите са крайно неизгодни, категоричен бе Марешки. Съветниците от неговата група обаче бяха сред малцината, които отказаха да подкрепят предложението за публично-частно партньорство. То получи одобрението на 33-ма от членовете на ОбС. 4 гласа "против" и 3 "въздържал се" не стигнаха за стопирането на сделката. Така тя ще реши проблемите на единствената районна администрация в града, останала без собствена сграда.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zelena-svetlina-za-novoto-kmetstvo-v-Mladost-289028
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.