Театър "Българан" ще представя спектакли на две сцени
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 13.10.2011Коментари ()772
От следващия месец театър "Българан" ще представя заглавията от репертоара си на две сцени. Изумителната нова наредба на ИА "Военни клубове и военно почивно дело" която буквално води частния театър към бавен и мъчителен фалит е принудило ръководството да търси вариант за алтернативна зала в града.

"Слава богу, че във Варна има хора за които културата е начин на живот а не са поставени на поста си който заемат само за да чакат датата на която да си вземат заплатата. Такива злодеи би трябвало да бъдат уволнявани показно а не толерирани. За такива нехайници трябва да се организира поредната показна акция. Не може седем години да не си стъпвал в театър и да решаваш начина на работа на една културна институция. Такива хора са бич за културата но уви, такава е ситуацията във Варна. Тези хора продължават да налагат некомпетентните си мнения под формата на смешни наредби. В момента плащаме непосилни наеми за помещения които театъра не ползва. Абсолютен рекет срещу нас, абсолютна некомпетентност от страна на хорицата, скалъпили тази наредба. Проблем който господата не могат да решат вече трета година. Третират ни като бизнес фирма а не като фабрика за изкуство. Тотална грешка поради която за съжаление, все повече заглавия от репертоара започнаха да се отменят точно поради тази причина. Подобен театър, подложен на такъв тормоз и рекет няма никъде в Европа. Подобен работещ театър се толерира, но във Варна ситуацията е огледална на нормалната. Чувстваме се като престъпници, а не като творци. Но всяко зло за добро" - казва управителя на театър "Българан" г-н Влади Янев.

На 10 ноември ще стартира новата театрална сцена в читалище "Отец Паисий". Амбицията е тя да се превърне във времето като основна сцена на която да работи театъра. На тази сцена ще се представят както представления за възрастни, така и за деца. Първото заглавие за малките театрали е "Тримата братя и златната ябълка" от Дядо Пънч. Вечерта от 19.00 часа ще бъде представена премиерно за Варна комедията "Руско жиголо".

А за да не бъде обявено поредното представление за отпаднало, театър "Българан" днес ще подарят нови 35 безплатни ВИП карти, с които всеки закупил билет за "Женитба" на 15 октомври или за "Балкански аристократи" на 17 октомври, ще може да гледа безплатно всички останали заглавия от програмата до края на месеца.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Teatur-Bulgaran-shte-predstavya-spektakli-na-dve-sceni-295355
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.