Панорама на японското кино представят във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:26 / 31.10.2011Коментари ()655
© Varna24.bg
Панорама на съвременното японско кино ще бъде представена във Фестивален и Конгресен Център Варна от днес до 2 ноември в рамките на 22-те Дни на японската култура в България. Филмите, които могат да бъдат видени, представят една далечна и екзотична култура, която обаче носи в себе си реализъм и кара европейския зрител да се потопи в нея, сякаш винаги я е познавал.

Панорамата на съвременното японско кино се организира от Посолството на Япония в България, Японската фондация, Българското дружество за приятелство с Япония в гр. Варна и НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", с любезното съдействие на Фестивален и Конгресен Център - Варна.

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и втора поредна година българската общественост има възможността да се докосне до автентични изяви на известни представители на богатата японска култура. Култура, която се прекланя пред красотата, хармонията и усилията за постигане на съвършенството. Уважението към природата намира израз в изкуството на икебана; търпението и постоянството, в отглеждането на бонсай; гостоприемството и мисълта за другия, в чайната церемония; японската естетика на съкровената и дълбинна красота се проявява с особена наситеност в Театър Но, а пък най-кратките стихове в света хайку само с няколко думи семпло рисуват красотата на природата и на човешката душа. Дните на японската култура са повод за възхищение и размисъл.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Panorama-na-yaponskoto-kino-predstavyat-vuv-Varna-300735
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.