Във "Виница" се надяват на добра воля от ОбС
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 10.11.2011Коментари ()868
© Impact Press Group
Снимка Архив
Общественият съвет, който търси подкрепа за идеята "Виница" да стане район, се надява да срещне добра воля от страна на Общинския съвет. В разгара на предизборната кампания политици от различни партии и формации се ангажираха да дадат гласност на каузата ни и да подкрепят предложението ни за референдум. Голяма част от тези кандидати за съветници вече са членове на местния парламент, коментира председателят на Обществения съвет Георги Козарев.

Не се отказваме от идеята кварталът и вилните зони около него да се обособят в отделен административен район. Убедени сме, че референдумът е най-добрият вариант, за да се прокара решението, затова ще продължаваме да настояваме за него, отчете Козарев. Той обаче призна, че събраните до момента подписи в подкрепа на инициативата са далеч от високата летва, която вдигнали някои партии с изискванията си за поне 10 000 привърженици на предложението. В близките дни Общественият съвет планира да се събере отново, за да обсъди как да развие кампанията си занапред.

Жители на "Виница" настояват кварталът и вилната зона в землището му да се отделят от най-големия варненски район "Приморски", за да намерят по-бързо решение на своите инфраструктурни проблеми.

Източник: в. Черно море



Още по темата: общо новини по темата: 3
28.11.2011 »
07.11.2011 »
27.09.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Vinica-se-nadyavat-na-dobra-volya-ot-ObS-303682
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.