Утре до 9 градуса по морето
Автор: Екип Varna24.bg 17:24 / 15.11.2011Коментари ()514
© Varna24.bg
През нощта ще се увеличи облачността над Северна и Източна България. От североизток ще започне да прониква по-студен въздух. По морското крайбрежие ще продължи да духа слаб до умерен северен вятър, съобщават от НИМХ-БАН.

Над централните и западни части на Южна България ще бъде предимно ясно. Минимални температури между минус 6° и минус 1°, в някои котловинни полета на Западна България до минус 8°, по Черноморието 3°-7°, в София около минус 6°.

Утре значителна облачност ще има над Източна България, а преди пладне и над северозападните райони. Над Югозападна България ще бъде предимно слънчево. В източните райони след пладне ще се появи слаб до умерен северен вятър. Максимални температури между 6° и 11°, в крайните югозападни райони с 1-2° по-високи, в Североизточна България между 3° и 5°, в София около 7°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и ще се повишава.

Над планините на Западна България ще бъде предимно слънчево. Над масивите от Източна България ще има променлива облачност. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, по най-високите части от северозапад, който след пладне ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще има значителна облачност, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който след пладне ще се усили. Максимални температури на въздуха между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Utre-do-9-gradusa-po-moreto-305032
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.