Двойка, отглеждала марихуана край Варна, се споразумя за присъди със съда
Автор: Екип Varna24.bg 15:13 / 22.11.2011Коментари ()1082
©
Величко Карбов и приятелката му Десислава Раднева, подсъдими по делото за притежанието на повече от 9 кг марихуана, както и за отглеждането й в дворното им място, днес постигнаха споразумение с прокуратурата за изтърпяване на ефективно наказание за всяко едно от престъпленията, за които са изправени пред закона.

Варненският окръжен съд одобри споразумението за прекратяване на наказателното производство, с което се постигна и съгласие за размера и вида на наказанието. Затова, че в края на октомври 2010 година Величко и майката на 4 годишния му син са държали 9 кг 522 грама марихуана, предназначена за продажба, те се споразумяха да получат наказание една година и 8 месеца затвор, който да бъде изтърпян при първоначален общ режим в затворническо общежитие. Към това наказание се прибавя и глоба в размер на 7 000 лева за всеки един от тях. За отглеждането на марихуаната двамата получават същата по размер 20 месечна ефективна присъда и глоба от по 4000 лева.

На основание чл. 23 съдът присъди всеки един от тях да изтърпи по-големия размер на наказанието - година и 8 месеца "лишаване от свобода" и по 7 000 лева глоба.

Пресслужбата на съда припомня, че Величко и приятелката му Десислава попаднаха в ареста на 1 ноември миналата година, след полицейска акция в местността "Сотира" край Варна. Тогава органите на реда завариха Карбов да прекопава насажденията с канабис. 28-годишният мъж доброволно предал на полицаите още 21 стръка от същата дрога, която била изсушавана в съседна необитаема постройка. След обиските в домовете и на двамата общото количество на конфискуваната марихуана станало повече от 9 кг и половина.

В Споразумението е записано, че се зачита изтърпяната от всеки един от тях мярка за неотклонение. Величко престоя в ареста близо 8 месеца, а от края на юни тази година е под "домашен арест". Десислава има само месец в ареста, като от началото на тази година Апелативният съд определи да търпи втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест".
Споразумението, което двамата постигнаха днес и беше одобрено от ВОС има сила на влязла в сила присъда.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvoika-otglezhdala-marihuana-krai-Varna-se-sporazumya-za-prisudi-sus-suda-306908
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.