Стартира поредната АНТИСПИН кампания във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 07:05 / 29.11.2011Коментари ()1119
© Varna24.bg
За четвърта поредна година община Варна, организира АНТИСПИН кампания по повод Световния ден за борба със СПИН.

Над 50% от новоинфектираните с ХИВ в България са млади хора на възраст до 29 години. По тази причина АНТИСПИН кампанията е насочена приоритетно към младите хора.

Общинската АНТИСПИН кампания във Варна стартира на 29 ноември и ще продължи до 1 декември. През това време младите хора ще имат възможност да получат информация и безплатно, анонимно да се изследват за ХИВ.

Кампанията се реализира от дирекция "Превенции" в община Варна и Партньорската мрежа на Варна по Превенция на рисково поведение, ХИВ/СПИН и сексуално преносими инфекции.

Програмата включва:

1. Мобилни кабинети за безплатно и анонимно изследване за ХИВ на 29 и 30 ноември и 1декември във варненските университети, на пл. "Независимост", пред х-л "Черно море" и МОЛ Варна.
2. Информационни АНТИСПИН кампании, организирани от превантивните клубове в 20 варненски училища на 1декември.
3. Заседание на Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН.
4. АНТИСПИН хип-хоп хепънинг в МОЛ Варна от 19.00 ч. на 1 декември.
5. Дискусионен форум "Пазя себе си - пазя и теб" от 18.00 ч. на 1 декември в Медицинския университет за студенти І и ІІ курс.
6. АНТИСПИН партита в 3 големи варненски дискотеки: "Екстраваганца", "Час Пик"и "Версай".
Партньорска мрежа: община Варна, дирекция "Превенции", РЗИ, Асоциация на студентите медици в България - Варна, студентските съвети на варненските университети - МУ, ТУ, ИУ, ВВМУ, ВСУ, НПСС и Национална студентска парти карта UID, БМЧК, НПО, работещи по програма Превенция и контрол на ХИВ/СПИН във Варна.

Участници: За реализирането на кампанията са организирани повече от 200 доброволци от АСМБ, студентските съвети, общинския превантивен клуб, ученици, студенти, сътрудници от НПО, медицински специалисти от РЗИ.

На пресконференция на 1 декември от 14.00ч. в зала "Варна", на община Варна ще бъдат обявени резултатите от кампанията и данни за състоянието на проблема ХИВ във Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Startira-porednata-ANTISPIN-kampaniya-vuv-Varna-308608
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.