Трайков: Има концепция за развитие на района между Варна и Бургас
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 02.12.2011Коментари ()945
© Varna24.bg
Има концепция за развитие на района между Варна и Бургас като хъб за аутсорсване на бизнеспроцеси. Това каза пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, след участието си в откриването на втория Международен форум на женското предприемачество.

Министърът се позова на мнението на компании - консултанти, които са анализирали ситуацията в България и смятат, че там е подходящо място за подобна дейност, след като в София вече има такъв център. Трайчо Трайков каза, че през 2012 г. се очаква най-малко 20 процента ръст на инвестициите в този сектор. Ръстът е аналогичен на този през 2010 и на очаквания за 2011 г.

Министърът беше помолен да коментира резултатите от инвестиционния форум в Лондон, състоял се тези дни. Конференцията беше с акцент върху сектора на информационните технологии и аутсорсинга и целеше да популяризира България като инвестиционна дестинация. Трайчо Трайков съобщи, че до седмица се очаква да бъде обявена инвестиция у нас на чуждестранна компания, която, по думите, вече преговаряла в страната с фирми за недвижими имоти и за човешки ресурси. Още не е обявена инвестицията, но ще бъде сериозна с няколкостотин висококвалифицирани работни места, които се очаква да се увеличат до година - две до около 3000.

Източник: БНР


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Traikov-Ima-koncepciya-za-razvitie-na-raiona-mezhdu-Varna-i-Burgas-309763
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.