Недостиг на места в детска градина във варненско село
Автор: Екип Varna24.bg 12:25 / 06.12.2011Коментари ()798
© Varna24.bg
Не достигат места в детската градина на варненското село Дъбравино, общ. Аврен. Това заяви кметът на селото Ананас Атанасов. По неговите думи, в момента в детската градина на селото се обучават около 60 деца в две групи, но има желаещи за формирането на още една група защото децата са много.

"Това е един от най-големите ни проблеми и искам да го реша през втория ми кметски мандат и най-късно до една година да разкрием и трета група в детската градина", посочи Атанас Атанасов и добави, че през последните години в селото се раждат по около 30 деца годишно, което за едно село е много.

В училището в селото учат над 170 ученици, като част от тях идват и от съседните села Юнак и Казашка река. Село Дъбравино е най-голямото населено място в общината. Атанас Атанасов заяви, че община Аврен не е много голяма и почти няма собствени приходи. Повечето от средствата идват от програми на Европейския съюз. Въпреки това, малкото средства се разпределят за развитието на всички населени места в общината, посочи Атанас Атанасов. Председателят на новия общински съвет в Аврен и четирима от общинските съветници са от Дъбравино и се разчита и на тяхното съдействие за отделяне на повече пари за селото.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Nedostig-na-mesta-v-detska-gradina-vuv-varnensko-selo-310657
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.