Назначават двама координатори на социалните услуги във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 06.12.2011Коментари ()839
Към Регионалната дирекция за социално подпомагане (РДСП) във Варна ще бъдат назначени двама координатори на социалните услуги, съобщи Десислава Дамянова, старши юрисконсулт в РДСП. Това ще стане по линия на проект по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Координаторите ще оказват методическа подкрепа на доставчиците на социалните услуги, ще изготвят периодични анализи за нуждите от обучения и консултации, свързани с планиране на социалните услуги.

Проектът, който е на стойност над 5,7 млн. лв., стартира през октомври т.г. и ще продължи до 2014 г. Нарича се "Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище" и обхваща всичките 28 области. Целта е да подкрепи стартирала реформа, наложила през последните години като основен приоритет деинституционализацията и промяната в управлението на съществуващите институции в посока преструктуриране и трансформиране в услуги в общността.

В рамките на проекта ще бъдат идентифицирани потребностите от социални услуги на децата, навършващи 18 г., настанени в домове за лишени от родителска грижа, и на хората с умствена изостаналост, психични разстройства и физически увреждания, чакащи настаняване в специализирани институции. Ще се набележат и конкретни населени места, където е необходимо разкриване на социални услуги за тях.

Предвидени са също обучения за всички участници в процеса - доставчици на социални услуги и техните служители, социални работници, служители в публични институции и др.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Naznachavat-dvama-koordinatori-na-socialnite-uslugi-vuv-Varna-310687
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.