Ниските цени по варненските пазари се изравниха
Автор: Екип Varna24.bg 14:30 / 06.12.2011Коментари ()1081
© Varna24.bg
Цените на евтината продукция по варненските пазари почти се изравниха. На централния пазар, "Чаталджа" и "Владиславово" краставиците в понеделник се намираха за 2,50 лв./кг. Така че потребителите трудно можеха да направят избор на кое тържище точно да пазаруват с оглед на по-ниските цени. Същото важеше и за картофите, които масово се тъгуваха за 50 ст./кг. Най-често срещаната цена за ябълките пък беше 80 ст./кг.

Единствено от общата тенденция отново се отличи централният пазар, където офертите на продавачите традиционно останаха малко по-евтини от тези на останалите тържища. С пълна сила това можеше да се каже за крушите, които на кооперативния пазар бяха с близо 1 лв. по-евтини в сравнение с останалите тържища. Там най-ниската цена, на която можеше да се намери плодът, беше 1,60 лв./кг, докато на другите пазари стартираше от 2,50 лв./кг.

Цитрусите продължават да поевтиняват, сочи седмичното наблюдение на цените на основните плодове и зеленчуци по варненските пазари. Мандарините слязоха на цена от 1,20 лв./кг. Най-евтини са на централния пазар. Там цената им стига до 1,60 лв./кг, докато на "Чаталджа" офертите стартират с тази стойност и стигат 2,20 лв./кг. Портокалите също леко поевтиняват. Най-ниска е цената им на "Часовника". Килограм от цитрусовия плод се тъгува за 1,30 лв./кг. Най-скъпо отново е на "Чаталджа", където за евтините портокали искат 1,80 лв./кг, а скъпите стигат и 2,20 лв./кг. Бананите пък най на сметка могат да се намерят на централния пазар. Там за килограм търговците искат 1,90 лв. Във "Владиславово" цената им стига 2,50 лв./кг.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Niskite-ceni-po-varnenskite-pazari-se-izravniha-310691
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.